LeeO voor verwerkers

LeeO is een onmisbare applicatie die de levenscyclus van het individuele varken – of als groep varkens – in één oogopslag inzichtelijk maakt. Met de applicatie van LeeO worden belangrijke gegevens, zoals geboorte, genetica, geslacht, spenen, type voer, maar ook eventuele ziektes, medicaties, doodsoorzaken en slachtgegevens direct geregistreerd. De waardevolle gegevens geven u als verwerker meer inzicht in de (verwachte) leveringen en de kwaliteit van het varkensvlees.

Elektronische oormerken (RFID)

Het gebruik van RFID scanning op de slachtlijn kan met de LeeO app zowel handmatig als volledig geautomatiseerd worden uitgevoerd. Met de groepscanner kan een individuele varken evenals een grote groep varkens in één keer worden gescand. Door het gebruik van de elektronische oormerken is er beter inzicht in de prestaties van de varkens en kan – indien nodig – sneller in het proces worden ingegrepen. Uiteindelijk zorgt het gebruik van de elektronische oormerken (RFID) voor 3% minder uitval.

Kwaliteit

De applicatie van LeeO geeft u onder andere inzicht in het aantal nieuwe geboortes en geeft u hiermee een voorspellend vermogen. Daarnaast is de herkomst van het vlees nauwkeurig te achterhalen. Zo is het mogelijk om – tot op individueel niveau – in te zien wat de voedselopname is geweest, hoe het groeiproces is verlopen en of het dier medicijnen of antibiotica toegediend heeft gekregen. Met de LeeO app kunt u kwaliteit garanderen en makkelijk(er) in aanmerking komen voor bijvoorbeeld het 3-sterren Beter Leven keurmerk. De waardevolle inzichten maken het mogelijk om samen met de boeren en onderzoekers te blijven werken aan betere producten.